Agar
Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas.
Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.
Složení: přípravek z mořských řas Gelidium sp.
Návod: Na 400 ml vody dávkujeme 5 g agaru, 40 g cukru, možno přidat šťávu z citrónu či ovoce.
Do teplé vody vsypeme agar, přivedeme k varu, vaříme 4 - 8 minut.
Cukr přidáváme během vaření, nakonec ochutíme šťávou z citrónu. Podáváme po ztuhnutí.
Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g: Energetická hodnota: 701,4 kJ/167,8 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 83,9 g, z toho cukry: 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0,25 g Bez přidané soli. Cena za měrnou jednotku (100 g): 225,00 Kč
Balení: 20 g
Doporučuji
Vyšla kniha Léčba informací od aktorky Marie Vilánkové. Video k této publikaci zde
Knihu si můžete zakoupit u mě v obchůdku, nebo